Investor

INVESTOR – det originale investeringsspil for 2-9 personer fra 14 år.

Her er spilleplader og tilbehør for investeringsspillet Investor, hvor millionerne ruller. Læs mere om spillet nedenfor.

Lidt om spillet.

INVESTOR er et sjovt, spændende og nervepirrende investeringsspil, som kræver strategisk overblik, finansielt mod og handlekraft, og hvor konkursen hele tiden lurer på den uopmærksomme.

Du har en startkapital, som du investerer i 27 virksomheder og forretninger i det danske erhvervsliv. Er du taktisk og strategisk opnår en eller flere af dine virksomheder hurtigt koncern-status, og du tjener flere penge.

Du vælger selv, om du vil kaste med én eller to terninger for at flytte. Vurdér sandsynligheden for at lande der, hvor du helst vil lande – eller ikke lande – ved kast med en eller to terninger. Kaster du med to terninger for at flytte, vinder du penge, når du slår to éns.

Hver virksomhed har 12 logo-mærker til sin rådighed, og i løbet af spillet kan virksomheden placere logo-mærker i de enkelte forretninger, og virksomheden opnår således retten til at opkræve leje fra andre virksomheder.

En virksomhed opnår koncern-status, når den har mindst ét logo-mærke i hver af mindst 5 forskellige forretninger. Koncern-status giver virksomheden ret til at opkræve dobbelt leje for alle sine logo-mærker på spillepladen.

Lidt om spillets gang.

Når en virksomhed lander på et felt i en forretning, skal virksomheden betale leje til forretningen. Lejens størrelse afhænger bl.a. af antallet af logo-mærker, der er placeret i forretningen. Lejens størrelse kan således variere fra 200.000 til 10.500.000.

Der er 9 forretninger i spillet, og værdien af den enkelte forretning er afhængig af hvor mange spillere, der lander i forretningen – jo flere, der lander i forretningen, jo mere bliver den værd, og forretningen mister værdi, når en spiller flytter forbi forretningen uden at skulle betale leje.

Er der mange spillere, der lander i den samme forretning, kan forretningen opnå elite-status, og banken udbetaler bonus for hvert logo-mærke, der ligger i forretningen.

Er der mange spillere, der passerer den samme forretning uden at skulle betale leje, går denne forretning konkurs, og virksomheder med logo-mærker i den konkursramte forretning skal betale bod til banken.

Virksomhederne har flere muligheder for at indsætte egne logo-mærker, fjerne egne og andre virksomheders logo-mærker, eller flytte egne og andre virksomheders logo-mærker til andre forretninger.

Du modtager penge fra banken, når du lander på eller passerer startfeltet.

Lidt om de unikke muligheder.

Både spillere og virksomheder kan blive pålagt at betale skat af deres kontante formue, og her kan revisorer hjælpe med at mindske eller helt fjerne skattebetalingen for en spiller og hans virksomheder.

Både spillere og virksomheder har mulighed for at låne 10.000.000 af banken, og der betales 10 % i rente pr. spillerunde.

22 advokater og 22 revisorer står klar til at hjælpe dig og dine virksomheder gennem spillet – og du kan handle virksomheder med banken og de andre spillere, men du kan også købe og sælge virksomheder på auktion.

Du kan indgå aftaler og handler med de andre spillere, hvis du har ansat en advokat.

Revisorer og advokater kan hjælpe dig, hvis du kommer i bagmandspolitiets søgelys, men du kan også rette bagmandspolitiets søgelys mod de øvrige spillere.

Udbytte kan hæves, når du lander på start-feltet, men kun hvis du har ansat en revisor.

INVESTOR er interaktivt.

Du kan ændre en spillers flyttelængde, spillets gang samt dit eget eller andre spilleres held ved at benytte ét eller flere EVENT-kort. Men spil dine EVENT-kort med omtanke, da de indgår i spillet igen efter brug, og sandsynligheden for at det bliver en af de andre spillere, der efterfølgende trækker disse gode kort og kan bruge dem til egen fordel, er stor.

Spilletidens længde aftales inden spillet påbegyndes, men man bør spille mindst én time. Spilletiden kan aftales på flere måder, f.eks.:

  • spillet slutter på et bestemt klokkeslæt.
  • spillet slutter, når en spiller har opnået en bestemt formue.
  • spillet slutter, når en spiller ejer et bestemt antal virksomheder.
  • spillet slutter, når en spiller ejer et bestemt antal koncerner.
  • spillet slutter efter et bestemt antal spillerunder.

Når den aftalte varighed for spillet er nået, skal spillet afsluttes, og spillernes formuer gøres op.

Vinderen er – uanset aftalt varighed for spillet – den spiller, der ved spillets afslutning har opnået den største formue.

Derfor anbefaler vi INVESTOR.

INVESTOR er et spændende investeringsspil for 2-9 deltagere fra 14 år.

INVESTOR er nytænkning i spillemæssige muligheder og oplevelse.

I INVESTOR er du din egen lykkesmed, og du kan blive de andres banemand, for du har rigtig mange muligheder for at påvirke både dit eget og de andres spil.

INVESTOR er udviklet af lærere, pædagoger og erhvervsledere, og spillet anvendes i undervisningen på mange handelsgymnasier og på andre uddannelsessteder.

INVESTOR er helt igennem DANSK: – idéen er dansk, og selve spillet er udviklet af danske spillere, tegninger og grafisk opsætning er dansk, og endelig er INVESTOR trykt og pakket i Danmark.